Tonality vocal coaching

Zingen is gezond!

TONALITY biedt als zangschool een gedegen, wetenschappelijk onderbouwde zangopleiding waar les gegeven wordt volgens de methode EVT (Estill Voice Training). De zanglessen zijn zowel voor kinderen (vanaf 8 jaar) als voor volwassenen.

 

Waarom zingen? Omdat het lekker is. Én gezond.

Wie een uurtje heeft gezongen, heeft een sportieve work-out achter de rug. Verschillende spieren in het bovenlijf zijn daarna getraind. Daarnaast is de hoeveelheid antistress-hormonen en endorfinen toegenomen. Dat geeft een gelukkig gevoel en kan pijnstillend werken. Mensen die chronisch pijn hebben, vergeten de pijn tijdens het zingen vaak even. Na een uurtje zingen heb je ook meer afweerstoffen in je bloed, wat het immuunsysteem een boost geeft. Dat alles blijkt uit onderzoeken van onder andere de universiteiten in Göteborg en Frankfurt. Onderzoek uit 2013 van de Zweed Björn Vickhoff toonde zelfs aan dat de hartslag van koorleden synchroon gaat lopen tijdens het zingen, en dat zou goed zijn voor het hart.

 

Zingen één der beste anti-stress middelen, die er bestaat
Wekelijks zijn er mensen, die direct uit het werk, zeer gespannen, moe en mat naar zangles komen, met de mededeling, dat zij eigenlijk af hadden willen bellen, omdat zij te moe waren om te komen. Meestal verdwijnt deze vermoeidheid tijdens de les: mensen gaan fitter de deur uit, dan zij kwamen. Je wordt rustiger, de hersenen krijgen extra zuurstof en je zingt de problemen van je af! Zingen geeft nieuwe energie! Zingen is ook geestelijk helend. Zingen doe je met hart en ziel. Je leert ook beter luisteren naar je lichaam. Het zelfvertrouwen groeit naarmate er progressie in het zingen is. Ook spreken wordt makkelijker en duidelijker. Maar bovenal is zingen heerlijk om te doen!

zangles van Dyonne hermans

De zanglessen worden gegeven door Dyonne Hermans. Het verhaal van Dyonne is zeer bijzonder en zeker stimulerend voor veel leerlingen! In 2012 ontdekte zij haar talent en passie voor zingen. Het enthousiasme ontstond doordat haar zoon op zangles zat en na verloop van tijd geen zin meer had om de (wat klassiek getinte) zanglessen, die hij destijds aan een muziekschool volgde, af te maken. Dyonne nam de lessen van hem over en ontdekte hoe leuk ze het vond. Ook Dyonne wilde graag popmuziek zingen en zo kwam ze terecht bij Hometown Studio. Dyonne begon met een combinatie van de groepsles voor volwassenen en individueel zangles. Ze vond de EVT zangtechniek die onderwezen werd helemaal fantastisch en beet zich er zo ontzettend in vast, dat ze enorme sprongen maakte en de techniek binnen no time onder te knie had.

 

Om haar kennis nog verder te ontwikkelen, volgde zij EVT cursussen bij Helga Westmark in Amsterdam. Binnen slechts enkele jaren ontwikkelde Dyonne zich tot een professionele zangeres, die inmiddels ook van zingen haar beroep heeft gemaakt. Sinds 2015 geeft Dyonne dan ook met veel plezier zangles. Daarnaast is zij zangeres bij o.a. JazzSalsa, Lift Off Percussion & Entertainment.zangtechniek, volgens de succesvolle, wereldwijd gebruikte techniek EVT (Estill Voice Training)

Dyonne biedt zanglessen aan voor zowel kinderen (vanaf 8 jaar) als volwassen. De basis van alle lessen die worden aangeboden, bestaat uit het aanleren van een gedegen zangtechniek, volgens de succesvolle, wereldwijd gebruikte techniek EVT (Estill Voice Training). De zangstudio is voorzien van professionele opnamefaciliteiten, een zanginstallatie en presentatiefaciliteiten voor het geven van de theorielessen.

 

Estill Voice Training, wetenschappelijk onderbouwd

De zang – en spraak-methode Estill Voice Training (EVT) is ontwikkeld door de Amerikaanse zang – en stemspecialist Jo Estill. Een wetenschappelijk onderbouwde methodiek die baanbrekend is geweest in de wereld van de zangtechniek en de logopedie. EVT is rond het jaar 2000 geïntroduceerd in Nederland en sindsdien zeer populair op diverse conservatoria. EVT geeft volledig inzicht en controle in - en over de stem en een oneindig palet aan klankvariaties. Op dit moment is geen enkele andere methode zo precies, allesomvattend, wetenschappelijk onderbouwd en duidelijk als EVT.

Tarieven

Tarieven zangles tot 21 jaar (btw-tarief 0%)
Individueel les
    •    30 minuten wekelijks of 60 minuten om de week: €65,00* per maand
    •    45 minuten om de week: €50,00* per maand
    •    30 minuten om de week: €34,00* per maand
    •    Losse les: €20,00 per half uur.
Duo les
    •    40 minuten wekelijks: €50,00* p.p. per maand
    •    60 minuten om de week: €39,00* p.p. per maand
    •    40 minuten om de week: €27,00* p.p. per maand

Tarieven zangles vanaf 21 jaar (btw-tarief 21%)
Individueel les
    •    30 minuten wekelijks of 60 minuten om de week: €79,00* per maand
    •    45 minuten om de week: €61,00* per maand
    •    30 minuten om de week: €41,00* per maand
    •    Losse les: €25,- per half uur (inclusief 21% btw).
Duo les
    •    40 minuten wekelijks: €61,00* euro p.p. per maand
    •    60 minuten om de week: €48,00* euro p.p. per maand
    •    40 minuten om de week: €33,00* p.p. per maand.

 

*De tarieven vanaf 21 jaar zijn inclusief 21% btw, tot 21 jaar is het btw-tarief 0%. Alle tarieven zijn gebaseerd op 38 weken les per jaar (19 weken bij om de week les).

Gratis proefles

Kennismaken, wensen bespreken en doelen stellen
De allereerste zangles bij TONALITY is altijd gratis! Dus wat let je? Deze proefles is bedoeld om kennis te maken en om jouw wensen en mogelijkheden te bespreken. Ook doen we een stemtest door middel van een paar eenvoudige inzing-oefeningen en krijg je uitleg over de opbouw van de lessen. We bespreken wat jouw verwachtingen zijn, wat je graag wilt leren en wat je motivatie en ambities zijn.

Reserveer jouw gratis proefles
Iedereen is welkom. En iedereen kan leren zingen en een gezond stemgebruik ontwikkelen en iedereen heeft een mooie stem! De zanglessen worden ingevuld aan de hand van jouw favoriete muziek. Samen kijken we naar hoe jij je stem gebruikt en wat haalbare doelen zijn, zodat je op je gemak aan de zanglessen kunt beginnen.